Overzicht optredens

Koljadki (kerstliederen) in traditionele stijl

15 november – Posthoornkerk Amsterdam
21 november – Nassaukerk Amsterdam
Jubileumconcerten “10 jaar Het Russisch Kamerkoor”.
O.a. Cantate ‘Johannes van Damascus” (muziek: Sergej Tanejev / tekst: Alexej Tolstoj ,voor koor en orkest, i.s.m. ensemble De Bezetting Speelt. Met op 21 november ook een intermezzo door kamerkoor Oktoich

20 juni – Lutherse kerk Groningen
21 juni – Sloterkerk Amsterdam
Zomers dubelconcert met Caucasica uit Groningen.

20 december – БАЮШКИ БАЮ (BAJOESJKI BAJOE) – Kerst met Lermontov
Kerstconcert Nassaukerk Amsterdam: o.a. koorliederen op teksten van Lermontov en Oekraïnse koljadki (kerstliederen). Met intermezzo door Evgeny Suvorkin (bayan)

22 november – “Auf meiner Seele hat ein Fremdling getanzt”
Muzikale medewerking aan deze dansvoorstelling van Nina Wijnmaalen / Dansmakers aan ‘t IJ

15 november – Universiteit van Amsterdam
Muzikale afsluiting Slavistendagen

26 oktober – Hermitage Amsterdam
Festival Russische koren

25 mei – Festival Goed Bezig! in Wormerveer.

29 maart Amstelkerk Amsterdam
30 maart Wijktheater Musica Rotterdam
Festival Parels van Odessa – dubbelconcerten met jeugdkoor De Parels van Odessa (verbonden aan de Opera van Odessa)

2 maart – Schouwburg Amstelveen
Medewerking aan Benefietvoorstelling “Russische liefde” , ten behoeve van Stichting Look Good…Feel Better.

30 januari – Westerpark Amsterdam
23 januari – Christiaan Huygensplein Amsterdam
Project “Boom! Amsterdam is een opera” – De Nederlandse Opera

21 december – Nassaukerk Amsterdam – “Kerstreis rond Rusland”
exotische liederen uit landen van de voormalige Sovjet Unie, de buren van Rusland: Armenië, Estland, Georgië, Oekraïne en de Karpaten. Verder orthodox repertoire. En traditionele Oekraïense koljadki (kerstliedjes)

15 december – Hermitage Amsterdam
Medewerking aan slotconcert van de 1e editie Festival Winteravonden aan de Amstel

14 december – IJburg Amsterdam
28 november – Park Frankendael – Amsterdam
Project “Boom! Amsterdam is een opera” – De Nederlandse Opera

29 juni – Nassaukerk Amsterdam – “En Vanka kocht een zeis”
Zomerconcert rondom Georg Sviridov, o.a. de Cantate “Liederen uit Koersk” voor koor, slagwerk en piano

15 juni – Nieuwe kerk Amsterdam – delen uit het zomerconcert
ter gelegenheid van tentoonstelling Inhuldiging Koning Willem Alexander

2012

15 december – Одесские колядки – Odesskie koljadki – Kerstliedjes uit Odessa, Kerstconcert Naussaukerk Amsterdam; met Russische en Oekraïense volksliedjes door Tatiana Maslova (zang) en Evgeny Suvorkin (bayan)

22-28 oktober – Concertreis naar Odessa, Oekraïne

30 juni – afsluiting studiedag Genootschap van Russische docenten in de Hermitage Amsterdam

23 juni – Чай с Чайковским – Tsjai met Tsjaikovski – Thee met Tsjajkovski, concert Nassaukerk, Amsterdam

16 juni – optreden Nuit Blanche, Bethaniënklooster Amsterdam

17 december – kerstconcert, Naussaukerk Amsterdam

4 september – Opening tentoonstelling Frank Lodeizen tijdens Openbare werken op Ruigoord, Amsterdam

25 juni – Studiedag van het Genootschap van Russische docenten in de Hermitage, Amsterdam

19 juni – Zomerconcert in samenwerking met Gronings koor Caucasica, Lutherse kerk te Groningen

18 juni – Zomerconcert in samenwerking met Gronings koor Caucasica in de Nassaukerk te Amsterdam

19 december – Sociëteit Arti et Amicitiae, Amsterdam

18 december – Зимние Огни – Zimnije Ogni – Winterlichtjes, Kerstconcert Nassaukerk, Amsterdam; met Dasha Beltiukova (fluit) en Oleg Smirnov (piano)

20 juni – Koffieconcert in Alkmaar

12 juni – Русский Пир – Russisch Feest: Jubileumconcert en presentatie van CD “Moerasjki”, Nassaukerk, Amsterdam

29 mei – Gastoptreden tijdens het lente concert van het Blaricums Gemengd Koor , in de Kruiskerk – Huizen.

25 april – Buurthuis Max Havelaar in Amsterdam, tijdens een Russische middag.

2009

19 december – “Moerasjki!” (“Koude Rillingen!”); met Evgeny Suvorkin (bajan) en Guy Sonnen (voordracht), Nassaukerk, Amsterdam

27 september – De Hermitage, Amsterdam

27 september – Radio 4 programma ‘AVRO Spiegelzaal’, Het Concertgebouw

26 september – Studiedag van het Genootschap van Russische docenten in de Hermitage, Amsterdam

13 juni – ‘Concertgebouw Open’ , Kleine Zaal

16 mei – Korendag Monnickendam

2008

20 december -“Oj moroz, moroz” (“Ach wat een kou”), Nassaukerk, Amsterdam; mmv Ksenia Beltiukova en Vital Stahievitch (viool & piano) en Guy Sonnen (voordracht)

12 december – Kerstconcert, Oude Kerk, Heemstede; met Het Miranda Trio.

31 oktober – Korenfestival “De Zingende Staats” , Amsterdam.

21 juni – “Bjelye notsji” (“Witte nachten”), Nassaukerk, Amsterdam; met Het Miranda Trio en Guy Sonnen (voordracht)

7 juni – Korendag Monnickendam.

11 mei – Festival “Vurige Tongen” , Ruigoord (Amsterdam)

6 april – kerkdienst & koffieconcert in de kerk van Zuiderwoude.

17 februari – Sociëteit Arti et Amicitiae, Amsterdam; met Hans Boland (voordracht).

2007

22 december – “Russkaja Zima” (“Russische winter”), Kerstconcert in de Nassaukerk; mmv Evgeny Souvorkin (bajan) en Guy Sonnen (voordracht)

16 december – Kerstconcert in ‘t Mosterdzaadje, Santpoort-Noord.

9 september – Tijdens “Kijk op de Wijk”-festival, Westerpark.

30 juni – “Golos Poesjkin” (“De stem van Poesjkin”), Zomerconcert in de Nassaukerk; mmv Elina en Irina Sesoyeva (zang & piano) en Hans Boland (voordracht)

13 mei – Het kerkje van Ruigoord ( Amsterdam)

2006

december – “Svjatki i koljadki” (“de heilige tijd en kerstliederen”) , Kerstconcert in de Nassaukerk; mmv Nina de Waal & Kamilla Isanbeava (viool & Piano), en Guy Sonnen – voordracht