Koor

Het Russisch Kamerkoor - webversie - fotografie HRKGeschiedenis

Ons koor ontstond in januari 2005, op initiatief van dirigente Anna Azernikova, in samenwerking met enkele liefhebbers van Russische koormuziek.

Hoewel het verloop van leden de eerste maanden vrij groot was zongen we al begin juni van dat jaar in Monnickendam, op de Korendag. Tijdens het optreden, dat een minuut of 20 duurde, stroomde de kleine Lutherse Kerk vol, werd het publiek muisstil en stond ook buiten op het plein nog een menigte mensen om de muziek via de open kerkdeuren op te vangen. Eén van de luisteraars, een Groninger, bekende ons na afloop dat hem ‘de koalde rillingen’ over de rug waren gekropen; zo mooi vond hij het.

De koorleden

In de afgelopen jaren is een hechte en stabiele groep ontstaan van gemiddeld 24 koorzangers. Geregeld sluiten zich nieuwe zangers bij ons aan. Iedereen heeft een reden, of misschien zelfs wel een passie, om Russische liederen te zingen. Bij allemaal is dat de liefde voor de Russische muziek, de Russische taal en de cultuur. Voor sommige van ons zijn het ook de ‘wortels’ die in Rusland liggen.

Ons doel

Minimaal één keer per jaar organiseren we een eigen concert, met gastoptredens van (Russische) musici en voordrachtskunstenaars. Daarnaast nemen we deel aan korendagen en festivals, en zingen we regelmatig op uitnodiging. Een overzicht van eerdere optredens vind je hier.

We streven naar authentiek Russiche koorklank op hoog amateurniveau , en worden geprezen vanwege onze verklanking van de “Russische Ziel”

8 thoughts on “Koor

1. minecraft

Asking questions are genuinely good thing if you are not understanding anything entirely, except
    this piece of writing provides good understanding yet.

2. minecraft

Nice blog here! Also your site loads up fast!
    What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
    I wish my site loaded up as fast as yours lol

3. tinyurl.com

Hello would you mind sharing which blog platform you’re using?
    I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having
    a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your design and style seems different
    then most blogs and I’m looking for something unique.
    P.S My apologies for getting off-topic but I had
    to ask!

4. minecraft

You really make it seem really easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I feel I
    would never understand. It sort of feels too complicated and extremely wide for me.

I’m having a look forward in your subsequent publish, I will attempt to get the
    grasp of it!

5. minecraft

I’m truly enjoying the design and layout of your site.
    It’s a very easy on the eyes which makes it
    much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did
    you hire out a designer to create your theme?
    Outstanding work!

6. minecraft

Thanks for another informative site. The place else may just I am getting that type of info written in such an ideal way?

I’ve a project that I am simply now running on, and I have
    been on the look out for such information.

7. minecraft

Thanks for one’s marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you may be a great author.I
    will make sure to bookmark your blog and definitely will come back in the foreseeable
    future. I want to encourage that you continue your great posts, have a