Tenoren, een lage bas, (hoge) sopranen en alten gezocht voor Het Russisch Kamerkoor!

Meezingen in een koor? Het Russisch Kamerkoor Amsterdam zoekt koorzangers.

Ronde sopraanstemmen, warme altklanken, helder tenorgeluid en sonore bassen, legatissimo bewegend tussen intiem verstild en overweldigend krachtig : dát is kenmerkend voor de klassieke Russische koorklank.

We zingen niet alleen de religieuze maar juist ook de klassieke liederen van bekende en minder bekende Russische componisten tot en met onze tijd. Het Russisch is ook te zingen voor mensen die geen Russisch kennen, de teksten worden fonetisch weergegeven, de uitspraak wordt behandeld en vertalingen zijn beschikbaar. Er zijn midi-files om je te helpen de noten in te studeren.

Nieuwe projecten.  Het winterconcert op 1 december 2018 staat in het teken van de 20e eeuw en de componisten uit de Sovjettijd, zoals Sjostakovitsj, Sviridov, Strawinski, Pärt en Bojko.

Wil je ervaren hoe het is om deze muziek te zingen en heb je interesse om – al dan niet projectmatig – mee te doen?
Ben je een ervaren (koor)zanger met een geoefende stem en kun je zelfstandig je partij studeren?
Meld je via info@hetrussischkamerkoor.nl of 06-41 36 38 75 (Anna Azernikova, dirigent).

Je bent welkom om 3x vrijblijvend mee te repeteren. Daarna, als je je wilt aansluiten, volgt een korte stemtest door dirigente Anna in aanwezigheid van een bestuurslid om te horen of je stemkleur past bij onze koorklank.